Известие

Collapse
No announcement yet.

Кормилна рейка..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

смених рейка преди година и половина, 2 пъти я рециклирах, пълна глупост се оказа тази процедура, купих нова за фиат типо, същата е струва 400 лева нова, и от тогава не е мръднала течността и капчица

Comment

Първоначално публикувано от dim
      смених рейка преди година и половина, 2 пъти я рециклирах, пълна глупост се оказа тази процедура, купих нова за фиат типо, същата е струва 400 лева нова, и от тогава не е мръднала течността и капчица
      За кой точно модел на типо и има ли някаква разлика в оборотите на волана за да го имаме в предвид?
      Alfa Romeo 155 1.8TS
      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
        За кой точно модел на типо и има ли някаква разлика в оборотите на волана за да го имаме в предвид?
        При по-новите (с разширените калници май) оборотите са по-малко ,но не знам дали става (рейката) и на стария модел.
        Имаше някъде в техническите теми точните числа и от кои години.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от VFTI
          Иначе сега има и едно почукване, но то мисля, че е от накладки, спирачки и за некви пружинки чувах и прочие, понеже като натисна спир. и спира това потропване... Ще го видим дано всичко не е много сложно и мина с малко парички
          Пружинки няма, най-вероятно разбити втулки на супортите...
          Какви са последиците и колко е ремонта? Опасности нещо
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Иначе сега има и едно почукване, но то мисля, че е от накладки, спирачки и за некви пружинки чувах и прочие, понеже като натисна спир. и спира това потропване... Ще го видим дано всичко не е много сложно и мина с малко парички
            Пружинки няма, най-вероятно разбити втулки на супортите...
            Какви са последиците и колко е ремонта? Опасности нещо
            От задните или предни е тракането при теб? Системата е една, но предните са Bendix, а задните Lucas.

От Lucas Girling вече...

Иначе от три апарата с по-голяма хлабина при супортите и при трите са разбити втулките, а не водачите. Затова си мисля, че проблема идва оттам, а се продават само водачи. Нови супорти - аз намерих само предни на цена ~ 100лв за брой и решението е добър стругар.
            При стругаря имаш два варианта - разпробиване на супорта и набиване на нови втулки, но процедурата е по-сложна, а и има опаност да се строши чугуна. Втори вариант - разпробиване на супорти и правене на нови водачи (този вариант в момента е при мен от месец, утре ще ги видя накъде са). Само, че и буталото на задния десен апарат си прави ташак нещо и утре ще го сменям и него
            Толкова за Лукас-а, предните също са с водачи, но не съм имал проблем с тях.
            За цени може да погледнеш в ремонти.
            Alfa Romeo 155 1.8TS
            Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Отпред тропа...Това почукване от днес вече съвсеем леко се усеща и отпред в дясно

Нещо по спирачната система е... Май е доста срещано

Друго е от рейката
              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
              by RUBIG service

Comment

Пичове аз от скоро също карам алфа ромео и имам май същия проблем. Но при мене има тропане само при почти пълен десен или ляв, ако няма неравности не лопа. Интересното е че не всеки път го прави и го прави при малка скорост . Ако някои има идея да даде съвет иначе като цяло след 2 дена ще я водя на преглед . Мерси предварително.
                Алфа Ромео 155 1.8 8V T.Spark 92г.

Comment

Working...
                X